Over mij

Na jarenlang met veel plezier en inzet te hebben gewerkt op diverse gebieden in de zorg merkte ik toe te zijn aan meer verdieping en vernieuwde zingeving in mijn leven en werk. Daarom begon ik in 2009 aan de 5 jarige HBO opleiding psychosynthese.

Naast kennis, inzicht en technieken leerde ik vooral mezelf beter kennen. Antwoorden bleken dichterbij dan gedacht namelijk in mezelf en mijn persoonlijke context. Naast de eigen “ weetjes en geloofjes”  die je vrijwel altijd beperken, ontdekte ik het belang van de plek van ieder mens in een groter geheel. Ik kreeg meer rust, kon daardoor beter kijken naar mezelf en het leven met alles wat het te bieden heeft. In 2014 studeerde ik af en begon mijn eigen praktijk waarbij ik me steeds meer ben gaan richten op de vrouw en de rol van het vrouwelijke in het leven.

Die belangstelling had zeker te maken met mijn achtergrond in de zorg: de Zorgverlener of  zorgdrager is ook een rol die veel vrouwen invullen in hun gezinnen, werk en relaties.

Mijn belangstelling is ook voortgekomen uit verwondering. Verwondering over hoe vrouwen met elkaar omgingen, waar ze gelukkig van werden en hoe zij verdriet een plek gaven in hun leven. Diep van binnen realiseerde ik me hoe krachtig de invloed van vrouwen kan zijn in de wereld. Het geloof dat dat werkelijk zo is en dat je daar naar kunt leven is mij pas in de loop van de tijd duidelijker geworden.

Ook de bijzondere dynamiek tussen vrouwen heeft mij altijd geboeid: het versterkt soms gevoelens van angst, gebrek aan zelfvertrouwen en kan strijd oproepen. Het is dan een uitdaging het vrouwelijke te laten zien waarbij je liefde, kwetsbaarheid en hoop nastreeft.
Het fascineert me steeds opnieuw en maakt me stil als ik zie hoe een vrouw zoekt naar de zin van haar leven. Natuurlijk ken ik die weg ook heel goed en mijn eigen ploeteren was me niet altijd heel behulpzaam. En toch kun je in dat ploeteren ontdekken wat voor jou van belang is.  En dat hoef je niet alleen te doen…..

Ik hoop dat je een idee of gevoel hebt gekregen met welke blik, kennis en ervaring ik in het leven sta. Lees daarvoor ook eens iets van mijn blogs of e book.
Neem er vooral de tijd voor en laat het bezinken.
Gebruik wat voor jou van belang is en neem gerust vrijblijvend contact met mij op.