Over mij

Fijn dat je benieuwd bent naar wat ik voor je kan betekenen.

Ik ben Simone Maaswinkel, psychosynthese therapeut en coach.
Ik heb gestudeerd aan het instituut psychosynthese in Hilversum en met mijn achtergrond als  verpleegkundige ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de verbindingen die er zijn tussen deze twee werkvelden.
Ik ben erachter gekomen dat zorgverlener zijn veel te maken heeft met wat vrouwen met elkaar verbindt, namelijk zorgdrager zijn. Zij dragen de zorg in hun gezinnen, hun werk, hun relaties.
Tegelijkertijd ontstaan daar ook de problemen want de gehechtheid aan de verschillende rollen zorgt nog wel eens voor verwarring. Het loskomen ervan zorgt ervoor dat je steeds opnieuw kunt kiezen.

Ik zie vaak dat het impact heeft op de omgeving waar een vrouw zich niet altijd van bewust is.Het kan fijn zijn om inzicht te krijgen wat weer ten goede kan komen van haar relaties.

Mijn praktijk is ontstaan vanuit verwondering. Als jonge vrouw keek ik al om mij heen en zag hoe vrouwen met elkaar omgingen, waar ze gelukkig van werden en hoe zij verdriet een plek gaven in hun leven. Ik heb altijd diep van binnen geweten wat de invloed van vrouwen kan zijn in de wereld. Alleen om te geloven dat dat werkelijk zo is en dat je daar naar kunt leven is mij pas in de loop van de tijd duidelijker geworden.

De dynamiek tussen vrouwen versterkt gevoelens van angst, gebrek aan zelfvertrouwen en kan strijd oproepen. Op werkplekken waar veel vrouwen werkzaam zijn kan dat merkbaar zijn. Maar dat is niet nodig als een vrouw leeft vanuit haar vrouwelijke kant, liefde, kwetsbaar durft te zijn en hoop nastreeft. Strijd voeren is dan niet meer nodig, je hoeft niet beter te zijn dan de ander.

Je begint elkaars waarde te zien om elkaar aan te vullen.

Naast verwondering is er ook verbazing hoe makkelijk een vrouw opzij stapt om dienstbaar te zijn aan haar omgeving. Allerlei culturele, sociale en persoonlijke motieven zijn er om je leven te leiden of lijdend je weg te gaan.
Het fascineert me steeds opnieuw en maakt me stil als ik bemerk hoe een vrouw zoekt naar de zin van haar leven. Natuurlijk ken ik die weg heel goed en het vele ploeteren was me niet altijd heel behulpzaam. En toch kun je in dat ploeteren ontdekken wat voor jou van belang is en dat hoef je niet alleen te doen.
De bijdrage van mij aan jouw leven heeft vooral te maken met mijn blik, mijn eigen lessen die ik door wil geven. Ik zie dat als mijn verantwoordelijkheid omdat ik zelf zoveel mooie en waardevolle lessen heb ontvangen.
De meest waardevolle les die ik nog steeds bij herhaling bij mezelf oproep is de plaats die ik wil innemen, dat betekent dat ik een liefdevol krachtig mens wil zijn in mijn omgeving.
De impact daarvan is nog groter; de invloed op je partner, kinderen, vriendschappen, collega’s  kun je zien alsof je een steen in het water gooit, het breidt zich uit. Je mag daarop vertrouwen, in je hart weet je dat heel goed.

Als klein meisje groeide ik op in een liefdevolle omgeving waar naar mij geluisterd werd. Die eigenschap werd daardoor al jong ontwikkeld. De impact daarvan ben ik steeds beter gaan zien, het is groots en toch zo klein en haast onzichtbaar.

Tijdens mijn leven ben ik meer gaan doen in de vorm van opleidingen, heb ik projecten geleid en velen terzijde gestaan met hun levensvragen.
Ik las en lees nog steeds veel verhalen, poëzie, actuele literatuur, wetenschappelijke artikelen en kijk daardoor met een ruimere blik naar de wereld van nu. De context bied mij daardoor meer informatie dan op het oog lijkt.

Expertise

Als je mijn e book gelezen hebt heb je een idee of een gevoel kunnen krijgen met welke blik, kennis en ervaring ik in het leven sta. Ik gun jou dat ook omdat het je leven lichter en rijker maakt. Lichter omdat je onderscheid leert maken wanneer en waar je aandacht aan moet geven. Op welke momenten je in beweging moet komen en wanneer je afstand neemt en tijd besteed aan je binnenwereld.

Het maakt je rijker omdat je blik meer gefocust raakt op wat van groot belang is in jouw leven. Ook dat je je minder van de wijs laat brengen wanneer anderen je goed bedoelde adviezen geven maar waar je weinig aan hebt.

Ik heb geleerd dat ik heel goed weet en intuïtief aanvoel welke kant ik op moet gaan, soms tegen de stroom in. Dat ik allerlei patronen, stemmetjes etc hoor, die me proberen te behoeden maar mij niet altijd behulpzaam zijn, heb ik leren te parkeren. Daar zit mijn expertise waar ik jou in kan begeleiden.

Aangezien ik naast psychosynthese therapeut ook met zingevingsvragen te maken heb bied ik je een weg aan van coaching en lessen om betekenisvol te leren leven.

Als je dat aanspreekt en serieus wilt investeren in jezelf ben je bij mij aan het goede adres.

 

E-book

In mijn e book spreek ik over gevoelens die net sprinkhanen zijn, over “de ballen” die je zelf voor een deel in het leven hebt geroepen en over vitaal blijven om een aantrekkelijk mens te zijn en te blijven.

Wat ik je vooral gun zijn de momenten van verwondering waardoor je anders kijkt naar dezelfde facetten van je leven.

Neem vooral de tijd om mijn tips te lezen en laat ze bezinken.

Gebruik wat voor jou van belang is en neem gerust contact met mij op. Je bent niets verplicht, wel raad ik je aan niet te lang te blijven tobben want dat gaat ten koste van je geluk.

Voel je welkom in mijn praktijk aan de Iepenlaan 22 in Bussum.