8-12-2019  Wereldlichtjesdag.

Wat een team op de been om dit moment onvergetelijk te maken!

Veel berichten zijn uitgegaan via social media, verschillende kranten, netwerken, flyeren, radio, teveel om op te noemen. Het is zover, na een half jaar voorbereiding. De burgermeester en de loco-burgermeester zijn gearriveerd. We zijn er klaar voor. Na 20 minuten kijken we elkaar aan en zien gelukkig iemand aankomen. Een dame die lang geleden bij de geboorte haar zoon is verloren… wat is ze blij dat hier aandacht voor is.

Stilte-wandeling.

Een wandeling door de straten van Muiden brengt ons bij de kazerne. De kaarsen branden, een monument wordt onthuld. Een monument voor alle kinderen die naamloos en met naam bestaan hebben, in de harten van mensen. De oude dame is nog steeds als enige gast aanwezig en we gaan naar binnen. Op de valreep komt een ouder echtpaar binnen. Ik ken ze van vorig jaar, 2 dochters zijn ze verloren bij de geboorte. Ze kijken rond en zijn stil van wat er opgebracht is om het zo mooi mogelijk te organiseren.

Waardevol.

In totaal zijn er 3 ouders geweest. Was het de moeite waard? Alle moeite van vele vrijwillers, het koor, het orkest? Wat vind jij?

Of ik het de moeite waard vond?

Deze gedachte plopte gelijk op, toen ik de opkomst zag van deze avond. Ga ik dit volgend jaar weer doen? En toch gaat het over leven met mooie momenten, die ik zelf creëer samen met anderen. Het gaat over een licht aansteken want soms is dat het enige wat mogelijk is. Het licht in jezelf en vertrouwen dat het goed komt omdat je niet alleen bent. Om die reden steek ik een kaars aan voordat iemand mijn praktijk binnenkomt. Het licht van hoop en vertrouwen, want er komt ook weer een andere tijd.

Wat is het jou waard?

Geven zonder dat je weet wat je terugkrijgt, geven zonder dat je weet wat het je oplevert? Ik raad je aan om deze tijd te benutten voor een stukje bezinning. Om te zien waar je staat en wat er nodig is. Deze tijd kun je benutten om je terug te trekken in je eigen binnenwereld, je eigen vlam te koesteren of weer terug te vinden. Het kan ook zijn dat je voelt dat de tijd gekomen is om je eigen licht aan te steken. Dan raad ik je aan om een afspraak met me te maken.

Mooie dagen gewenst!

Lieve groet, Simone