Ben jij een tobber en wil je zo graag weer eens zeggen,’ Vandaag was het top!
Er is veel dat op rolletjes loopt maar natuurlijk niet alles, er rolt er wel eens eentje weg en daar ren je dan achteraan. Niets ernstigs en gewoon lekker door gaan. Ik heb het zelf ook hoor.
Dan gaat het een tijdje lekker en doet zich plots iets voor waar je toch zo chagrijnig van kan worden.Alles lijkt onder je vandaan te rollen. “De paniek stijgt ten top” en “de stoom komt uit je oren”. Mijn man blijft stil zitten en verroert zich niet, heel verstandig.

Is het mogelijk dat alles klopt?
Tja, natuurlijk zal jij zeggen want je hebt alles tot in de puntjes geregeld. “Hey, je bent wel een topvrouw, de vrouw die alles kan”!
Jij weet dat het niet klopt en dit gevoel dringt zich steeds meer naar de oppervlakte.

Wat gebeurt er in hemelsnaam.
Klopt werkelijk alles in je leven?
Weet je zeker dat je leven top is of voel je nattigheid?
Toen ik 50 werd voelde ik heel veel nattigheid en dat ging niet weg. Eigenlijk al een tijdje ervoor maar ja dat is nog steeds geen 50- wat toch een magisch getal is.
Bijzonder dat je daar een feestje voor zou geven want de tijd die voor ligt is niet meer zo lang als de jaren die inmiddels achter je liggen.

Een nieuwe fase.
Een duidelijk antwoord kun je jezelf niet geven en je zoekt het in de ”dingen” die je tot nu toe wat verlichting hebben gegeven. Uiteindelijk keer je toch weer terug naar jezelf.
De crux ligt in dat niet fijne, niet comfortabele gevoel. Je hebt geen idee wat er gebeurt.
In die onverwachte momenten kijk je verschrikt om je heen wie jou wat aan doet. Vaak niemand en ben jij gevoelig geworden voor een nieuwe ervaring in je leven. Maar ja, zit jij daar op te wachten?

Accepteren.
Ik heb de vraag inmiddels omgedraaid. Mijn leven is waar ik ervaringen in op doe omdat mijn leven is zoals het is. Soms is het Top en kabbelt je leven door. Soms is het even doortobben en dan begint de ellende of juist niet? In die momenten is het de kunst om te wachten, te wachten op wat er gebeurt in jou en om je heen. Er zou wel eens een onverwacht inzicht kunnen ontstaan.

Hoe doe jij dit?
Doe jij dit al een tijdje, dat doortobben maar je hebt eigenlijk geen idee wat er speelt?
Misschien zet jij wel een masker op omdat je graag gezien wilt worden als een mooie vrouw, schoonheid zit immers van binnen( of van buiten?)
In jouw omgeving kan het laatste wel eens heel belangrijk zijn.
Of zie je jezelf helemaal niet tobben omdat je het al zolang doet?
Belangrijk is wel dat je je realiseert dat je meer bent dan je dacht te zijn.
Realiseer je dat je leven echt niet net begonnen is maar de moeite waard is geleefd te worden?
Als je daar graag meer grip op wilt krijgen nodig ik je uit om de dialoog met jezelf aan te gaan. Ik kijk dan met je mee.