We are not on a journey to save the world but to save ourselves.

But in doing that you save the world.

Joseph Cambell.

Er is een oud verhaal dat gaat over twee vrouwen die een groep mannen verwelkomen in hun huis. Ze zijn zeer gastvrij en proberen het de mannen naar de zin te maken. De ene vrouw rent rond met wijn en eten en zorgt ervoor dat niemand iets tekort komt. Ik noem haar Marja. De andere vrouw hoort de mannen praten met elkaar en blijft in de buurt. Ik noem haar Hanne. Stilletjes luistert Hanne mee en de mannen vinden het prima. Inmiddels raakt Marja vermoeid en ziet Hanne in haar ooghoek weinig doen.

In dit verhaal, in een andere tijd was het ongewoon dat vrouwen niets deden en dat ze luisterden naar interessante gesprekken. Marja ergert zich hier dus aan en vind dat er iets van gezegd moet worden maar Hanne luistert niet en de mannen vinden het prima. In deze tijd is er wel wat veranderd, gelukkig maar en toch ook weer niet. We leven in een tijd waar vrouwen veel zorg bieden zowel thuis als in bekende vakgebieden zoals in de zorg. Herken je iets van je eigen leven?

Gelukkig zijn er altijd mensen die hulp kunnen ontvangen.

Je leest het goed. Gelukkig zijn er mensen die hulp vragen en kunnen ontvangen zodat jij hulp kunt bieden. Mooi dat jij er bent, dat jij jezelf opzij zet en paraat staat. Mag ik jou een engel noemen wat dat ben jij voor mij. Ben jij die engel die al haar voelhorentjes heeft uitstaan en direct in de bres springt als een ander jou nodig heeft?  Hoe komt dat eigenlijk en waarom doe je dit? Dienstbaar zijn doet er toe maar is geen doel in zichzelf. Natuurlijk moet je soms direct tot actie overgaan. Vaker heeft een mens momenten van twijfel, onzekerheid en verdriet. Herken je ze, die gevoelens van onzekerheid of twijfel?  Een paar stappen harder lopen en voor een ander zorgen is dan een prachtig oplossing.

Weet jij hoe je omgaat met deze momenten?

Het zijn die momenten dat je niet weet wat je zeggen moet, dat het spannend wordt en dat jezelf geraakt wordt. Sta dan eens stil bij de vraag of je bereid bent om alles stil te leggen en te luisteren wat er speelt. Wat er gaande is.

Als dan eindelijk de magie ontstaat.

Door te luisteren naar de ander mag je deel worden van het moment, waar zoveel te te horen is wat voor jouw oren bestemd is. Het moment dat je een eigen verlangen voelt waar je gemakkelijk aan voorbij gaat. Luister je nog wel naar de interessante gesprekken om je heen? Ben je nog lerende zoals Hanne in het verhaal.De lerende Hanne wist wat echt van belang was en wilde haar talenten blijven ontwikkelen. Dat betekent luisteren naar anderen die wijs zijn waardoor je meer wordt dan je al bent. Een prachtige manier van leven en ik kan je hierbij begeleiden. Kijk maar eens op mijn website waar je ook mijn waardevolle E book kunt downloaden.

Contact