Vraag jij wel eens af waarom het anderen wel lukt om te genieten van het leven?

Een eigenaardige vrouw.
Al bijna 100 jaar is zij, de vrouw waar ik vandaag langskwam om wat zorg te verlenen.
Zij, als oud wijkverpleegkundige ondergaat nu wat ze al die jaren heeft gedaan voor anderen.
Een bijzondere vrouw is ze, ik zie haar graag en de reden is eigenlijk heel simpel. Door haar kijk ik ook naar mezelf. Daar kun je natuurlijk wat van vinden en dat is prima.

Zorgzaam.
Zij kijkt terug op haar leven als een vanzelfsprekendheid, ze heeft gedaan wat ze kon, betekenis gegeven aan haar leven. Als ze spreekt hang ik aan haar lippen, je hebt van die vrouwen die zo inspirerend zijn, zo vol wijsheid en tegelijkertijd zo gewoon, zo echt. Ze heeft absoluut haar eigenaardigheden, hygiene vanuit een andere tijd en ideeen uit het jaar nul en ik houd ervan.

Een moment om stil te staan.
Er zijn van die dagen dat het goed is om even stil te vallen. Dat gebeurt altijd als ik afscheid van haar neem en weer verder ga met mijn route. Kom jij wel eens een vrouw tegen die je ontroert?

Of zou je zelf die vrouw willen zijn die een ander raakt. Weet je ook wat je dan precies mist of is het juist een schot in de roos?

Je ziet altijd meer als je kijkt.
Hoor jij de vogels roepen in deze tijd van het jaar waarin ze samenwerken omdat hun jongen uit het nest komen. Ze zijn kwetsbaar en een geliefde prooi voor andere dieren. Die heel gewone bijzondere vrouw ziet dat, elke dag opnieuw omdat ze kijkt en de tijd neemt. En daar wordt zij door ontroert en voelt zich gelukkig. Ach ze is immers al bijna 100 jaar, tijd genoeg en haar ogen doen het nog goed, gelukkig maar.

Vergezicht.
Verder kijken dan je neus lang is en ik was het even kwijt. Ik heb het weer gevonden bij een heel gewone bijzondere vrouw.

Iedereen heeft wel iemand nodig die zo heel bijzonder gewoon is. Iemand die gewoon bij je is en je het leven laat zien. Meer niet.

Die je los weekt uit een mindset die je gevangen houd, waar het niet meer stroomt en de energie weglekt. Ach ja, mij overkomt het ook en ja het is zonde, ik weet het!