Echt, ik heb ook van die dagen dat ik me afvraag, ben ik nou gek?

Je kent deze uitspraak vast wel, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

Ben je opgegroeid met het idee om rustig aanwezig te zijn. Bescheiden te blijven en niet al teveel op te vallen?

Zeg nu eerlijk, bevalt het? Ben je daardoor tot je recht gekomen?

Het recht om te ontplooien in alle opzichten. De onzekerheden nemen voor wat ze zijn, daar niet in te blijven hangen totdat het als een blok beton aan je been hangt. Dat blok dat je nog steeds met je mee sleept.

Bescheiden of zichtbaar worden.

Eerlijk, als je gewoon doet val je niet op, ben je niet bijzonder en val je niemand tegen. Voldoe je aan de verwachtingen van de mensen om je heen, ‘dat is toch al gek genoeg’.Voelt wel veilig toch maar wordt het op jouw leeftijd geen tijd voor wat anders?

Ik spreek je natuurlijk aan op iets anders, want val je eigenlijk wel op en hoe dan?

Opvallen door af en toe eens gek te doen, niet te gek natuurlijk he! Niet voor anderen maar voor jezelf. Opvallen door een stap te nemen die je nooit zou durven omdat jij dat hebt bedacht. Opvallen omdat er iets anders blijft liggen wat jouw aandacht vraagt.

Inmiddels al een tijdje geleden ben ik meer gaan luisteren naar wat aandacht vraagt en het bevalt uitstekend. De mogelijkheden hebben zich uitgebreid zowel in werk als priv√©. Vorige week was weer zo’n week, 2 dagen maar en een puur gevoel wat ik ken vanuit mn kindertijd. Slapen in een tent, alle zintuigen weer aangesproken en ongelofelijk gelukkig. Alleen he! Gewoon omdat het weer belangrijk was en manlief dit heel goed begrijpt, over liefhebben gesproken.¬†Maar daarover meer in m’n volgende blogs.

Jouw comfortabele leven bied je alles wat je veiligheid noemt, huisje, boompje, beestje. De solide basis om stappen te nemen voor jezelf en het beste van jezelf te geven aan de wereld om je heen, de mensen die je liefhebt. Een mooie kans om vanuit je veilige basis iets te gaan ondernemen, om in beweging te komen en een doel te stellen.

Droom je nog of ben je daarmee gestopt?

Maar wanneer ben je dan gek genoeg om te doen wat je voor je ziet?

Wat ik je mee wil geven is misschien wel belangrijker dan het behalen van allerlei doelen en dat is’ wie ziet is verantwoordelijk’.

Het refereert aan wat je ooit voor je zag, wat je altijd al wist maar hebt opgegeven.

Je ziet het goed.

Start met de gedachte dat het waar is wat je ziet en geloof daarin. Jij ziet vanuit jouw werkelijkheid en kijkt op die manier de wereld in. We hebben het hier over dromen he, geen vastgeroeste patronen die je niet verder geholpen hebben.

Hoor je alweer dat stemmetje dat je weerhoud te geloven.. en je met beide benen op de grond houdt…en daar blijft het bij…al een hele tijd?

Als je voelt dat het anders kan raad ik je aan om mijn e-book te lezen en gebruik te maken van de kennismaking.